Fervex pentru adulți, 8 plicuri

Pret special 18,00 lei Redus de la 30,00 lei
în stoc
SKU
NXT-F

Fervex pentru adulți este folosit în tratamentul simptomatic al răcelilor comune, rinitelor alergice şi vasomotorii, stărilor gripale (pentru ameliorarea strănutului, secreţiei nazale apoase, inflamaţiei mucoaselor nazală şi sinusală, febrei, durerilor de cap şi musculare).

Termen de valabilitate 11.2021

FERVEX PENTRU ADULȚI este folosit in tratamentul simptomatic al infectiilor ORL acute: rinite, rinite alergice, rinofaringite, stari gripale.

FERVEX PENTRU ADULȚI Compozitie per plic :

  • Maleat de feniramina 25 mg
  • Paracetamol 500 mg
  • Acid ascorbic 200 mg

Excipienți: guma arabica, acid citric, zaharina sodica, zaharoasa (11,5 g per plic), arome.

FERVEX exercita 3 actiuni farmacoterapeutice:

  • o actiune antihistaminica ce permite diminuarea secretiei nazale si lacrimale (maeleat de feniramina)
  • o actiune analgesic-antipiretica ce determina diminuarea febrei si a durerii cefaleei, mialgiilor (paracetamol)
  • un aport de vitamina C cu rol in ameliorarea proceselor de oxido- reducere la nivel cellular a proceselor metabolice in cresterea rezistentei organismului la infectii.

 

Mai multe informatii
Transport gratuit Nu
Caracteristici

Efecte adverse

Pot sa apara efecte de tip atropinic, consecinta a actiunii antihistaminice: uscarea mucoasei bucale, tulburari de acomodare la nivelulu ochiului, retentie urinara, sedare sau stimulare la nivelul SNC la varstnici.Efectele adverse ale paracetamolului : alergii manifestate la nivel cutanat (rush, eritem, urticarie). Aceste manifestari necesita intreruperea tratamentului. In cazuri foarte rare poate aparea trombocitopenie.

Contraindicatii:
• alergie la una dintre componente;
• nu se administreaza in caz de insuficienta hepatica, glaucoma, adenom de prostata;
• copii sub 15 ani.

Precautii:
In cursul administrarii prelungite sau in caz de insuficienta renala trebuie supravegheata functia renala. Nu s-a semnalat nefrotoxicitate datorata paracetamolului.

Interactiuni medicamentoase:
A se evita asocierea cu: alcool;
se potenteaza efectul sedativ al antihistaminicului H1.

Trebuie avuta in vedere asocierea Fervex cu :
antispastice de tip anticolinergice, antiparkinsoniene anticolinergice, disopiramid, neurolepticeadverse de tipul retentiei urinare, constipatiei, uscarea mucoasei bucale.

Asocierea de inhibitori ai SNC: cu Fervex poate avea consecinte importante , in special in situatii ce necesita atentie sporita: conducerea autoturismului, utilizarea unor aparate, etc.

Sarcina si alaptare

In absenta studiilor pe animale de laborator si a datelor clinice la om, riscurile tratamentului in aceasta perioada nu sunt cunoscute.
In consecinta nu se recomanda femeilor gravide sau in perioada de alaptare.
Atentie : Din cauza riscului de diminuare a atentiei nu se recomanda in situatii ce necesita concentrarea atentiei.

Mod de administrare

Un plic de 2-3 ori pe zi. Continutul unui plic de Fervex trebuie dizolvat intr-o cantitate suficienta de lichid (apa, ceai).La momentul aparitiei primelor simptome ale starii gripale este de preferat sa se administreze Fervex dizolvat in ceai cald, inainte de culcare. Se va favoriza astfel diureza si transpiratia. In cazul insuficientei renale severe (clearance al creatininei sub 10 ml/min intervalul intre doua administrari va fi de cel putin 8 ore.

Supradozare:

Simptome: paracetamolul in doze mai mari de 10g la adult si la doze de peste 150mg/Kg corp la copii poate provoca citoliza hepatica care poate duce la necroza completa si ireversibila. Simptomele precoce consecutive indigestiei unei doze potential toxice pot fi: greata, voma, anorexie, dureri abdominale, transpiratii. Probele clinice si biologice ale alterarii hepatice pot aparea mai tarziu (intre12-72 ore): cresterea transaminazelor hepatice, a lactat dehidrogenazei, a bilirubinei si scaderea timpului de protrombina.

Masuri de precautie: 

  • evacuarea rapida a produsului ingerat prin lavaj gastric.
  • tratamentul supradozarii presupune administrarea cat mai precoce a antidotului: H-acetilcisteina pe cale i.v. sau oral.

A Bristol-Myers Squibb Company

Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie pentru:Fervex pentru adulți, 8 plicuri
Rating-ul tău

Am găsit alte produse interesante pentru tine!