Ulei de armurariu presat la rece

42,00  lei
în stoc
SKU
NXT-00015

Ulei de armurariu 100% natural, extra virgin, presat la rece. Uleiul de armurariu are efect terapeutic, se recomandă dimineața și la prânz câte o lingură cu 30 minute înainte de servirea mesei.

 

Ulei de armurariu  presat la rece - cele mai importante beneficii

Uleiul de armurariu este foarte bogat în grăsimi poli și mononesaturate, anti-oxidanți, minerale și vitamine precum și silimarină. Bogat în vitaminele B, D, E și K, magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, vanadiu, omega 6 și 9.

  • silimarina are proprietăți remarcabile asupra funcției hepatice
  • silimarina reduce inflamația ficatului și ajută la detoxifierea acestuia
  • vitaminele C, E și silimarina formează un tot puternic antioxidant și favorizează regenerarea celulelor hepatice
  • amestecul de vitamine și minerale reglează glicemia.

Uleiul de armurariu presat la rece este recomandat și în sosuri precum și ca adaos în salate, supe și terciuri.

Uleiul de armurariu este obtinut prin presarea la rece a semintelor de armurariu. Uleiul de armurariu aduce beneficii mai ales pentru sanatatea ficatului. Detoxifica ficatul si sustine regenerarea celulelor hepatice afectate de substante toxice sau boli hepatice. Mentine glicemia in parametrii optimi, prevenind diabetul. Hidrateaza si protejeaza tenul matur.

In compozitia uleiului de armurariu regasim: 

  • substante carotenoide si vitamine (E, B, D, K);
  • micro si macro-elemente: magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, cupru, crom.

Beneficii principale pentru sănătate

Uleiul de armurariu are proprietati antioxidante, detoxifiante, hepatoprotectoare, colagoge, neuroprotectoare, chemoprotectoare, hipocolesterolemiante, emoliente.

Armurariul este folosit in mod traditional in tratamentul afectiunilor ficatului si ale vezicii biliare, pentru stimularea secretiei lactate, in prevenirea cancerului si pentru a proteja ficatul de efectele nocive ale alcoolului si feluritelor toxine.

1. Protecția ficatului

Silimarina din armurariu este cunoscută pentru:

  • Susținerea regenerării celulelor hepatice.
  • Reducerea efectelor hepatotoxice cauzate de alcool, medicamente sau poluanți.
  • Îmbunătățirea funcțiilor metabolice ale ficatului.

2. Efecte antioxidante

Uleiul conține vitamina E și alți compuși care combat stresul oxidativ, protejând celulele de îmbătrânirea prematură.

3. Ajuta la reglarea glicemiei

Acizii grasi, antioxidantii si silimarina din uleiul de armurariu ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange si pot remedia rezistenta la insulina in cazul persoanelor cu diabet. Actioneaza si in sens profilactic, reducand riscul imbolnavirii de diabet.

4. Susținerea sistemului digestiv

Imbunatateste digestia si este util in tratamentul afectiunilor tractului gastro-intestinal datorita continutului de vitamine, minerale, flavonoide si acizi grasi nesaturati, dar si proprietatilor antiinflamatorii, antibacteriene si colagoge ale uleiului.

5. Poate preveni declinul cognitiv

Armurariul are proprietati antiinflamatorii, antioxidante si neuroprotectoare care sustin buna functionare a creierului, prevenind declinul cognitiv asociat cu inaintarea in varsta. Potrivit unor studii realizate pe animale, silimarina din armurariu poate preveni deteriorarea oxidativa a celulelor creierului si dezvoltarea placilor amiloide, asociate cu aparitia unor boli cum sunt Alzheimer, dementa etc.

6. Sanatatea inimii

Acizii grasi nesaturati si silimarina din compozitia uleiului de armurariu ajuta la scaderea „colesterolului rau” (LDL), prevenind formarea placilor aterosclerotice. Totodata, are actiune antiinflamatoare si antioxidanta, protejand inima de efectele nocive ale stresului oxidativ.

6. Hidrateaza pielea si previne semnele imbatranirii

Uleiul de armurariu este bogat in acizi grasi polinesaturati, antioxidanti si vitamina E, ceea ce il face potrivit pentru pielea uscata sau sensibila, avand un efect nutritiv si regenerator. Protejeaza pielea de efectele nocive ale factorilor de mediu si ii mentine aspectul tanar, fiind ideal pentru tenul matur. Datorita proprietatilor antiinflamatorii si antioxidante, este util in cazul acneei, eczemelor si a inflamatiilor cronice de la nivelul pielii.

 

Utilizari si intrebuintari ale uleiului de armurariu

Uleiul de armurariu obtinut prin presare la rece are in mod natural un gust tonic-amarui.

il poti integra cu usurinta in alimentatia ta. Adauga un plus de gust si nutrienti salatelor, terciurilor, sosurilor, supelor, preparatelor raw-vegane.

Administrarea uleiului de armurariu (in scop profilactic/terapeutic): cate o lingura de ulei de armurariu de doua ori pe zi (dimineata si la pranz), cu 30 de minute inainte de masa, in cure sau la indicatiile medicului.

Pentru evitarea aparitiei unor efecte laxative accentuate si a unei stari generale de disconfort, este recomandat ca la inceputul administrarii sa folosesti o cantitate mai mica de ulei, marind-o gradat.

Uleiul de armurariu poate fi folosit si in uz cosmetic. il poti aplica pe piele ca atare sau in combinatie cu alte uleiuri vegetale, pentru a hidrata si ingriji tenul uscat sau matur.

Iată o scurtă prezentare a valorii nutriționale pentru ulei de armurariu, per porție de 100 ml:

  • Energie: 3700 kJ (884 kcal)
  • Total gråsimi: 100 g
  • Gråsimi saturate: 16 g
  • Gråsimi mononesaturate: 30 g
  • Gråsimi polinesaturate: 54 g
  • Zahår: 0 g
  • Proteine: 0 g
  • Sare: 0 g

În timp pot apărea variații minore ale conținutului nutrițional, motiv pentru care informațiile de aici și cele de pe ambalajul real pot fi diferite.

Este important să ții cont de aceste informații atunci când decizi să integrezi uleiul de armurariu în dieta ta zilnică.

Oferta valabilă în limita stocului disponibil.
Scrieti propria recenzie
Recenzati:Ulei de armurariu presat la rece
Rating-ul dumneavoastra