Lampă UV-C bactericidă, pentru dezinfectarea suprafețelor

Pret special 1.190,00 lei Redus de la 1.350,00 lei
în stoc
SKU
NXT-UV

Lămpile germicide sunt dispozitive de dezinfecție a suprafeței și aerului cu raze UV-C, lungime de undă 254 nm care perturbă împerecherea bazelor ADN prin formarea dimerilor pirimidinici ceea ce duce la inactivarea bacteriilor, virusurilor (inclusiv Sars-CoV-2) și protozoarelor.

Lampă UV-C bactericidă, pentru dezinfectarea suprafețelor, stativ și strap perete, 36W
Caracteristici principale:
Tipul luminii: ultraviolete UV-C;
Putere electrică: 36 W;
Eficiența dezinfectării: 15 m2;
Accesorii incluse:trepied universal și curea pentru agățare pe perete.

Mai multe informatii
Transport gratuit Nu
Caracteristici

Eficiența de dezinfectare a radiatiilor ultraviolete UV-C a fost confirmata in raportul ISBN 9783901906251 al Comisiei Internationale pentru Iluminare (CIE) si de catre alte institute de cercetare.

Astfel s-a ajuns la concluzia că majoritatea bacteriilor si virusurilor cunoscute au o doza necesara de expunere de 8 mJ/cm2, ceea ce inseamnă ca un flux de radiații UV-C de 1 W/m2 are nevoie de 800 secunde, aprox. 13 minute pentru dezinfectarea în proportie de 90% a unei suprafete aflate la 1 m distanta de sursa.

Astfel s-a ajuns la concluzia că majoritatea bacteriilor si virusurilor cunoscute au o doza necesara de expunere de 8 mJ/cm2, ceea ce inseamnă ca un flux de radiații UV-C de 1 W/m2 are nevoie de 800 secunde, aprox. 13 minute pentru dezinfectarea în proportie de 90% a unei suprafete aflate la 1 m distanta de sursa.


Durata dezinfectare
Cca. 2 ore/zi, 15 minute timp aproximativ de dezinfectare a suprafetelor aflate la 1 m distanta de sursa de lumina. Acest interval de timp este acoperitor si pentru neutralizarea SARS-CoV-2, care are nevoie de o doza de aprox. 4 mJ/cm2, adica 400 secunde, deci 7 minute.

Cum se folosesc?
Puteti crea un mediu steril, pozitionand lampa cat mai aprope de suprafata de dezinfectat, astfel incat lumina sa cada pe aceasta. Obiectele plasate in umbra nu se dezinfecteaza! O expunere foarte lunga poate deteriora obiectele din material plastic. Dupa pornirea lampii, nu trebuie sa existe oameni sau animale aflate in raza de actiune directa a razelor UV-C. Dupa finalizarea expunerii, nu este necesara ventilatia camerei. Daca tuburile UV se sparg, este necesara ventilatia camerei timp de 30 minute si indepartarea pieselor cu manusi, fara utilizarea aspiratorului.

Lampile cu ultraviolete de tip UV-C sunt daunatoare pentru sanatatea umana?
Da, supraexpunerea la UV-C 254 nm provoaca iritatii ale pielii (eritem) si ochilor (conjunctivita). Aceste consecinte pot fi dureroase si pot provoca pierderea temporara de vedere, dar nu au efect pe termen lung. Radiatia UV-C cu unda scurta, spre deosebire de UV cu o lungime de unda mai lunga (UV-A, UV-B), nu patrunde in straturile mai profunde ale pielii sau in interiorul ochiului dar se recomanda neexpunerea la aceste radiatii a corpului uman (si nici a animalelor).

Cate ore trebuie sa functioneze lampa UV-C intr-o zi pentru o sterilizare eficienta?
Lampile UV-C trebuie sa functioneze 1-2 ore pe zi pentru o sterilizare eficienta. 15 minute timp aproximativ de dezinfectare a suprafetelor aflate la 1 m distanta de sursa de lumina.

Lampile UV-C sunt eficiente pentru distrugerea virusului SARS-CoV-2?
Da, distrug toate virusurile, mucegaiul, ciupercile, agentii patogeni, microorganismele, inclusiv virusul SARS-CoV-2 responsabil pentru epidemia COVID-19. Cu toate acestea, lampile UV-C nu au nici un efect asupra tratamentului persoanelor infectate cu virus, ci protejeaza numai impotriva bolilor care pot fi transmise pe cale aeriana si prin contact cu suprafete infectate.

Unde se folosesc lampile de dezinfectare cu ultraviolete UV-C?
Puteti utiliza lampi UV-C in oricare zona in care doriti sa creati un mediu igienic si steril, singurul element important este sa aveti grija sa il utilizati intr-un mediu fara prezenta persoanelor: centre de sanatate si spitale, cabinete stomatologice, intreprinderi care produc materiale de ambalare, sali de sedinte, sali de luat masa, camere de hotel, toalete, fabrici, sali de asteptare etc.

Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie pentru:Lampă UV-C bactericidă, pentru dezinfectarea suprafețelor
Rating-ul tău

Am găsit alte produse interesante pentru tine!