Saltea antiescare cu husa, sustine 110 kg

1.170,00  lei
în stoc
SKU
s-KUBA

Saltea antiescare cu husa

Saltea antiescara pasiva, destinata a fi utilizata de persoanele imobilizate la pat care prezinta risc de a dezvolta escare si ulcere de presiune (decubit). Suprafata saltelei este prevazuta cu santuri care permit aerului sa circule liber, reducand astfel posibilitatea acumularii de umiditate in saltea. Deoarece pielea este mentinuta uscata si presiunea asupra pielii este redusa, posibilitatea aparitiei de ulcere de presiune este mult redusa.

 

Caracteristici ale saltelei antidecubit KUBA:


  • Salteaua este realizata din spuma elastica de inalta densitate (HR35) si are suprafata impartita in 3 sectiuni: cap, picioare si trunchi
  • Intreaga saltea este acoperita cu o husa din material medical special, impermeabil si igienic, cu capacitatea de a evacua vaporii de apa ai transpiratiei
  • Husa este prevazuta cu fermoar pe 2 dintre laturi, pentru inlaturarea cu usurinta a acesteia in vederea igienizarii
  • Husa poate fi dezinfectata in autoclava la +120°C, sau se poate spala la temperaturi de pana la +95°C
  • Salteaua poate fi, de asemenea, dezinfectata in camera de dezinfectie timp de 15-20 min la o temperatura de 105°C
  • Densitate: 35 kg/m3
  • Dimensiuni: 90 x 200 x 11 cm
  • Greutate saltea: 7 kg
  • Greutate maxima sustinuta: 110 kg

Ce sunt escarele?


Escarele sunt leziuni care apar la suprafata pielii, datorita exercitarii unei presiuni constante pe o perioada de timp indelungata (saptamani, luni) in anumite zone ala corpului. Din cauza presiunii exercitate la nivelul pielii, fluxul de sange necesar irigarii acesteia este intrerupt, ceea ce duce la moartea tesutului, respectiv aparitia ulceratiilor. Escarele sunt insotite de disconfort si durere.

Unde se formeaza?

Zonele cele mai predispuse la aparitia escarelor sunt zonele osoase (solduri, umeri, omoplat, zona lombara, calcaie, coate, glezne) care intra des in contact cu patul sau scaunul cu rotile.
Cel mai des apar la persoanele imobilizate la pat sau care-si petrec un timp indelungat in scaune cu rotile.

Tipuri de escare:


In functie de efectele pe care le produc, escarele se impart in 4 stadii de dezvoltare:

  • Stadiul I - caracterizat printr-o inrosire a pielii in zona afectata, insotita de durere
  • Stadiul II - aparitia unei rani deschise de culoare rosiatica
  • Stadiul III - in aceasta etapa are loc distrugerea tesuturilor si se caracterizeaza prin aparitia unor rani adanci
  • Stadiul IV - este cea mai severa etapa cu potential ridicat de infectie si leziuni profunde a tesuturilor (musculare, osoase)

Prevenire si tratament:

Tratamentul escarelor se face diferentiat in functie de stadiul acestora, dar in general prezinta o rata mica de vindecare. De aceea, un element important este profilaxia (prevenirea) escarelor.

Prevenirea escarelor se poate realiza prin folosirea de saltele antidecubit, care permit schimbarea cu usurinta a punctelor de presiune si o ventilatie adecvata, astfel incat pielea sa ramana uscata in zonele de contact cu salteaua.

Saltelele antidecubit sau antiescare se impart in 2 categorii:

  • Saltele antiescare pasive - sunt saltele din spuma cu diferite grade de densitate si respirabilitate (caracteristica a materialului de a evacua vaporii de transpiratie) cu rol in mentinerea unui mediu cat mai uscat si adecvat ingrijirii pacientilor la domiciliu, care prezinta risc de aparitie a ulceratiilor de decubit. Aceste saltele se aseaza direct pe somiera si au rol de prevenire a aparitiei escarelor.
  • Saltele antiescare active, care pot fi de 2 feluri:
    • Saltele cu celule tip fagure - alcatuite din mai multe celule pneumatice, dispuse in forma de fagure. Sunt folosite atat pentru preventie cat si pentru tratarea escarelor de gradul I. Acestea se aseaza peste salteaua patului. Compresorul trebuie sa functioneze in permanenta cat timp bolnavul este asezat pe saltea, pentru a asigura umflarea si dezumflarea alternativa a celulelor in scopul prevenirii aparitiei escarelor de decubit.
    • Saltele cu celule cilindrice - alcatuite din mai multe celule pneumatice cu forma cilindrica. Sunt folosite pentru preventie si pentru tratarea escarelor de gradul II. Acestea se aseaza peste salteaua patului. Compresorul trebuie sa functioneze in permanenta cat timp bolnavul este asezat pe saltea, pentru a asigura umflarea si dezumflarea alternativa a celulelor in scopul prevenirii aparitiei escarelor de decubit.
Oferta valabilă în limita stocului disponibil.
Scrieti propria recenzie
Recenzati:Saltea antiescare cu husa, sustine 110 kg
Rating-ul dumneavoastra